Brantho-Korrux Ecopakt

Brantho-Korrux Ecopakt is een watergedragen, zijdeglanzende en vuilafstotende grond-, hecht- en afwerklaag. Deze roestwerende en universeel te verwerken coating wordt gebruikt op ijzer, staal, aluminium, RVS, verzinkte ondergronden, geschuurde oude verflagen en gegronde oppervlakten. De goede corrosiewering en duurzaamheid in de buitenlucht maakt het een zeer populaire coating. Daarnaast is de Brantho-Korrux Ecopakt universeel te verwerken, bestand tegen temperaturen tot 80°C en na 45 minuten zonder te schuren met zichzelf of met een 1-K acrylaatverf overschilderbaar.

Specificaties

Merk

Brantho-Korrux

Kwaliteit

Professioneel

Basis

Oplosmiddelvrije alkyd-dispersie

Glansgraad

20-40% (volgens NCS) kleurafhankelijk

Type verdunning

Water

Leveringsviscositeit

Thixotroop

Massa

ca. 1,4 (afhankelijk van de kleur)

Oplosmiddelgehalte

ca. 2,5% (gewicht)

Toepassing

Aluminium, IJzer/gietijzer, RVS, Staal

Verkooppunten

Wij leveren Brantho-Korrux aan meer dan 140 dealers/verkooppunten door het hele land. Door gebruik te maken van de store locator kun je direct al onze verkooppunten zien. Vul je locatie in en je ziet het dichtstbijzijnde voorkooppunt bij jou in de buurt. Je kunt direct online bestellen of een bezoek brengen aan de vestiging.

Store locator

Brantho-Korrux Ecopakt is een water-verdunbare, zijdeglanzende grond-, hecht- en afwerklaag in één. Kenmerkend voor de coating is zijn goede corrosiewering, buitenduurzaamheid en zeer hoge vul- en dekkracht. Daarnaast is de coating al na 45 minuten met zichzelf overschilderbaar; na doordrogen met alle in de handen verkrijgbare verven en lakken. Bantho-Korrux Ecopakt is bestand tegen temperaturen tot 80°C. Het product is geschikt voor vele toepassingen op o.a. ijzer, staal, aluminium, RVS, verzinkte ondergronden, geschuurde oude verflagen en gegronde vlakken.

Wat zijn de voordelen van Brantho-Korrux Ecopakt?

  • Brantho-Korrux Ecopakt is een grond-, hecht- en afwerklaag in één
  • Het is universeel te verwerken
  • Heeft een goede corrosiewering
  • Het heeft een goede buitenduurzaamheid
  • De Ecopakt heeft een zeer hoge vul- en dekkracht
  • Het is al na 45 minuten zonder te schuren met zichzelf óf met een 1-k acrylaatverf overschilderbaar
  • Bestand tegen temperaturen tot 80°C
  • Verkrijgbaar in alle kleuren
  • Verbruikt slechts 150 tot 200ml. Per vierkante meter
  • Verkrijgbaar bij meer dan 100 verkooppunten verspreid door het hele land

Verwerking

Voorbehandeling

Bij het gebruik van water-gebaseerde coatings is goed ontvetten zéér belangrijk. Het is voldoende om Brantho-Korrux alleen op een intacte ondergrond aan te brengen en grondig te hand ontroesten (ST 3). Het is mogelijk om de coating op een licht-vochtige ondergrond (bijv. na nat stralen) aan te brengen.

Droging

De werkelijke droogtijd van Brantho-Korrux Ecopakt, en op water-gebaseerde coatings in het algemeen, is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie. Indien je de droging wilt forceren, dan is droge lucht (luchtdroger) een stuk efficiënter en zinvoller dan verhitte lucht.

Overschilderbaar

De gehele productserie is op ieder moment met zichzelf of met een ander product uit deze serie overschilderbaar. Voor de doordroging van een compleet systeem is een droogtijd van minimaal 4 uur nodig. Voor het overschilderen is het niet nodig om te schuren.

Plamuren

Brantho-Korrux Ecopakt kan op alle bij ons bekende 1-K en 2-K plamuren aangebracht worden zodra deze eenmaal doorgehard zijn. Alle bij ons bekende 1-K plamuren kunnen over de Brantho-Korrux Ecopakt aangebracht worden na 3 dagen. 2-K plamuren met extreem korte verwerkingstijd bij normale drogingsomstandigheden kunnen op zijn vroegst na 1 week aangebracht worden. Indien je sneller wilt overplamuren, wordt geforceerd drogen d.m.v. warmte aangeraden. Voor 2-K plamuren kan er beter met Brantho-Korrux 2-Kompo gegrond worden.

Rendement
Theoretisch
Praktisch
Eigenschappen
7 m2 /l. (bij 60 µm)
ca. 5-6 m2 /l. per laag
Droogtijden
Stofdroog
Duimvast
Doorgedroogd
Tijdsduur
30 minuten
60-90 minuten
ca. 1 dag
Opslaginstabiliteit (in gesloten, originele verpakking) 6 maanden absoluut vorstvrij opslaan
Minimum houdbaarheidsdatum De houdbaarheidsdatum op het blik geeft de door ons gegarandeerde minimum houdbaarheid van ongeopende originele blikken aan, indien ze koel en droog opgeslagen worden. De houdbaarheidsdatum is geen vervaldatum.
De aangegeven houdbaarheidsdatum moet u voornamelijk helpen om uit uw voorraad de oudere blikken het eerst te gebruiken. Zolang de verf zich probleemloos op laat roeren en homogeen is, blijft ze uitstekend bruikbaar.
Transport stabiliteit Max. 3 dagen tot -10ºC is geen probleem
Gevarensymbool Geen
Richtlijn 2000/53/EG (oude voertuigen)
Richtlijn 2002/95/EG (elektrische apparaten):
Voldoet aan de eisen